Opći uvjeti poslovanja

 

Načini plaćanja

Kupovina i plaćanje odabranih proizvoda u online trgovini moguća je na sljedeće načine:

  • općom uplatnicom, virmanom ili internet bankarstvom

Po primitku uplate roba će biti isporučena (za robu sa skladišta), odnosno poslana u proizvodnju (za tipske artikle koji zahtjevaju izradu).

Glavne karakteristike proizvoda, maloprodajne cijene proizvoda, posebne akcije i pogodnosti, cijena i načini dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe.

Sve cijene izražene su u hrvatskim kunama (HRK), a PDV je uračunat u cijenu.

Molimo potrošače da se prije kupnje obvezno upoznaju s obavijestima iz  Zakona o zaštiti potrošača.


Izjava o privatnosti

TopCar.hr se obvezujemo pružati zaštitu svih osobnih podataka kupaca odnosno korisnika, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima odnosno korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito davati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita Privatnosti


Registracija

Kako bi obavili kupnju na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.

Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova – što je duža, otpornija je na hakiranje. Ako ste bez ideja, na web stranici Password generator možete dobiti kompjuterski generiranu lozinku.

Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje “Registracija”. Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici “Prijava”.

Registracijom, korisnik daje osobnu suglasnost za prikupljanje, korištenje, obradu i prenošenje svojih osobnih podataka.  Registrirati se može samo punoljetna osoba.

Zaboravljena lozinka

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na polje ‘Zaboravljena lozinka’. U sljedećem koraku možete ostaviti svoju e-mail adresu sa kojom ste se registrirali na web shop, a na koju vam onda sustav automatski šalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu.  Nju možete kasnije sami promijeniti u postavkama računa. Preporučujemo kliknuti ‘DA’ kada vas preglednik pita dali da upamti unešenu lozinku da je ne morate svaki puta unositi kod prijave.

Nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.


Naručivanje

Proizvodi se naručuju preko košarice i neopozivi su. Ukoliko prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene proizvode, isporučit će samo raspoložive na skladištu. Kupac će dobiti obavijest o mogućnosti isporuke artikala kojih nema na skladištu. Ukoliko kupac nije suglasan s djelomičnom isporukom može u roku od 3 dana otkazati isporuku ostalih proizvoda.

Uvjeti dostave i isporuke

Dostavu vršimo na području Republike Hrvatske uključivo i sve otoke. Dostava se vrši putem dostavne službe Lagermax ili GLS. Za naručenu robu dostava se naplaćuje u iznosu od 30,00 kn. Dostava za narudžbe veće od 500 kn je besplatna. Iznos dostave ne ulazi u obračun. Robu šaljemo na trošak i rizik kupca.

Nakon vidljive uplate na našem računu po ponudi koju će te primiti za Vašu narudžbu, naručenu robu dajemo u izradu ili pakiramo te šaljemo (3-4 dana od narudžbe za tipske proizvode koji zahtjevaju izradu, isti ili idući dan od narudžbe za proizvode koje imamo dostupne na skladištu).

Uvjeti povrata i reklamacije

Po Zakonu o zaštiti potrašača, potrošač ima, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana. Rok počinje teći sa danom preuzimanja robe od strane potrošača.

Sukladno Članaku 79. istog Zakona potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora  ako je  predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču (st.3) ili ako je ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena (st.1). Kupovinom na našoj web trgovini prihvačate ove uvjete.

Fotografije proizvoda ne moraju u potpunosti odgovarati izgledu samog proizvoda, zbog postavka monitora potrošača i/ili razlike u percepciji boja kako ih vidi potrošač na monitoru. Takvu razliku prodavatelj ne može uvažiti kao nedostatak proizvoda.